Ga naar de inhoud
Home » Dynamische Bikefit

Dynamische Bikefit

Tijdens een dynamische bikefit bepalen we uw optimale fietspositie op basis van kennis en kunde met betrekking tot verschillende zaken die hiervoor van toepassing zijn. Zo kijken we naar wat een optimale fietspositie is, hebben we (para)medische kennis en kunde en combineren we dit met wetenschappelijke achtergrond over beide. Wanneer u kiest voor een dynamische bikefit sturen we u allereerst een vragenlijst toe. Op basis van deze ingevulde vragenlijst vindt vervolgens een intakegesprek plaats, gevolgd door lichamelijk onderzoek. Deze gegevens nemen we mee in het afstellen van de schoenplaatjes en de uiteindelijke dynamische analyse op de fiets. Op basis van al deze gegevens bepalen we u persoonlijke optimale fietspositie. Alle gegevens en resultaten leggen we vast en sturen we u toe in een rapportage waar alles overzichtelijk in terug te vinden is.

Vragenlijst

Voorafgaand aan het intakegesprek en de bikefit sturen we u een vragenlijst op. Dit is bedoeld om informatie te verkrijgen om er zeker van te zijn dat we de dynamische bikefit ook daadwerkelijk uit kunnen voeren. Tevens zorgt dit voor een zo optimaal mogelijk verloop van het verdere proces en daarmee voor u een optimaal resultaat.

Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek gaan we na wat voor u het belangrijkste doel is van de bikefit. Daarnaast kijken we naar uw niveau, bespreken we eventuele klachten en relevante medische voorgeschiedenis. Dit zorgt ervoor dat van tevoren voor ons beide alles duidelijk is om er voor u het maximale uit te halen.

Lichamelijk onderzoek

Tijdens het lichamelijk onderzoek kijken we naar de beweeglijkheid van gewrichten, spieren/pezen  en de anatomische stand van uw lichaam. Daarnaast nemen we hierin eventuele klachten en relevante medische voorgeschiedenis mee.

Afstellen schoenplaatjes

Je voeten vormen het vaste contactpunt met je fiets. De krachtoverdracht van je lichaam gaat via je voeten naar de pedalen die er vervolgens weer voor zorgen dat je wielen gaan draaien. Wanneer je schoenplaatjes niet optimaal afgesteld staan kan de krachtoverdracht dus ook niet optimaal verlopen. Daarnaast kan dit ook gevolgen hebben voor de belasting op bepaalde gewrichten en spieren/pezen, niet alleen bij de voeten maar ook in de rest van het lichaam.

​Bij het afstellen van uw schoenplaatjes houden we rekening met het lichamelijk onderzoek, uw pedaalsysteem, eventuele lichamelijke klachten en/of relevante medische voorgeschiedenis.

Dynamische analyse

Fietsen is een dynamisch proces. De positie van het lichaam verandert constant en blijft niet in een houding of positie staan. Een dynamische beweging is qua belasting dan ook heel anders voor het lichaam dan een statische positie. Daarom is het dan ook van belang dat we uw fietspositie dynamisch gaan analyseren. Om dit zo specifiek en functioneel mogelijk te doen plaatsen we uw eigen fiets op de nieuwste Tacx Neo 2T.  

Middels een camera met slowmotion software kijken we nauwkeurig naar o.a. beweegpatronen en gewrichtshoeken. Stap voor stap analyseren we dit vanuit kennis van bikefitting, (sport)fysiotherapie (MSc.) en wetenschappelijke onderbouwing. Hierop doen we aanpassingen en analyseren we opnieuw. Dit proces zal zich herhalen totdat we voor u de optimale positie bereikt hebben.

Rapportage

Uiteindelijk is de fiets voor u zo optimaal mogelijk afgesteld. Van het gehele proces krijgt u een rapportage toegestuurd zodat u alles rustig en overzichtelijk terug kunt kijken. Hierin vindt u onder andere alle maten terug die zijn opgenomen voorafgaand aan de aanpassingen en de uiteindelijke maten voor uw optimale positie.

Daarnaast kunnen hier tips en adviezen aan toegevoegd zijn als dit relevant is voor u. Hierbij kunt u denken aan oefeningen m.b.t. klachten die u had of die relevant zijn m.b.t. uw medische voorgeschiedenis.

​Het verschil gaat u uiteindelijk op de weg merken. Geef het lichaam ook even de tijd om te wennen aan de nieuwe positie. Mocht het toch nog niet helemaal naar wens zijn kunt u altijd contact met ons opnemen.


Praktische informatie

Kosten: €175,-

Duur: ongeveer 2 uur

​Een extra fiets laten afstellen is altijd mogelijk. Aangezien er dan al een hoop gegevens bekend zijn is dit mogelijk tegen een verlaagd tarief.

​Kosten extra fiets: €85,-

Bent u alleen geïnteresseerd in het afstellen van de schoenplaatjes, klik dan hier.


Voor het maken van een afspraak kunt u onderstaand formulier invullen. Wij zullen u zo snel mogelijk terugbellen (of als u wilt mailen) om een afspraak in te plannen.