Ga naar de inhoud
Home » Afstellen Schoenplaatjes

Afstellen Schoenplaatjes

Het juist afstellen van de schoenplaatjes is een belangrijk onderdeel van een bikefit. Het lichaam maakt namelijk op een aantal punten contact met de fiets. Het belangrijkste punt voor de overdracht van de krachten van het lichaam naar de fiets is de schoen met het pedaal. Middels schoenplaatjes en pedaalsystemen is dit een mechanisch gefixeerd systeem. Wanneer het afstellen van de schoenplaatjes niet helemaal juist is kan er vaak dus ook geen optimale krachtoverdracht op de pedalen plaatsvinden.

Bij het afstellen van de schoenplaatjes wordt gekeken naar 4 afstellingspunten:

  • De voor- achterwaartse afstelling
  • De zijwaartse afstelling
  • De afstelling in rotatie
  • De afstelling in kanteling

Stap voor stap werken we deze afstellingspunten af om voor u tot de juiste afstelling te komen. Hiervoor is het van belang om dit ook op de fiets te bekijken. Omdat er sprake is van een gefixeerd systeem (de schoen zit middels een schoenplaatje vast aan het pedaal) dienen we bij iedere aanpassing hieraan ook te kijken naar de uitwerking op de fiets. Het is dus van belang dat u de fiets meeneemt.

Let op!

Bij veranderingen van de afstelling van je schoenplaatjes kan het zo zijn dat de rest van de positie op de fiets ook veranderd. Om er zeker van te zijn dat de afstelling van de schoenplaatjes klopt met de afstelling van de fiets is het aan te raden dit te combineren. Echter is dit niet altijd noodzakelijk en is er dus ook de mogelijkheid dit afzonderlijk te doen. Neem voor vragen hierover contact met ons op.

Wilt u meer weten over een volledige dynamische bikefit, klik dan hier.

Praktische informatie

Kosten: €35,-

Duur: +/- 30 tot 45 minuten


het maken van een afspraak kunt u onderstaand formulier invullen. Wij zullen u zo snel mogelijk terugbellen (of als u wilt mailen) om een afspraak in te plannen.