Ga naar de inhoud
Home » Over mij

Over mij

Mijn naam is Eric Bloemers, fysiotherapeut, MSc. musculoskeletaal sportfysiotherapeut en MSc. manueeltherapeut bij Topfysiotherapie van der Zanden in Weert.
Na enkele jaren als fysiotherapeut gewerkt te hebben ben ik begonnen met specialiseren middels de Master of Science opleiding Musculoskeletale Revalidatie. Allereerst heb ik mij gespecialiseerd in de sportfysiotherapie en mag ik mijzelf Sportfysiotherapeut MSc. noemen. Daarnaast heb ik ook nog de Master of Science opleiding tot Manueel therapeut gevolgd, en ben dus ook Manueel therapeut MSc.

In mijn vrije tijd ben ik altijd fanatiek bezig geweest met sporten. Allereerst voetbal, tennis en wintersport en de laatste jaren is hier het fietsen bijgekomen. Met de achtergrond die ik al had als fysiotherapeut en sportfysiotherapeut had ik de kennis on mij hierin te kunnen ontwikkelen en verbeteren. Her en der krijg je te maken met, en te horen over fysieke ongemakken en klachten ten gevolge van het fietsen. Daarnaast zie je vooruitgang bij anderen en bij jezelf en worden ook daarin beperkingen ondervonden. Met de passie voor het fietsen en de achtergrond binnen de medische gezondheidszorg was het voor mij een mooie uitdaging om dit te combineren om klachten met betrekking tot het fietsen te verhelpen, te voorkomen en prestaties hierin te verbeteren. Als gevolg hiervan ben ik gestart met opleidingen in bikefitting bij Cyclefit.

In het bikefitten heb ik de mogelijkheid om kennis en kunde met betrekking tot het fietsen en afstellen van fietsen te combineren met mijn kennis van het bewegingsapparaat, klachten hierbinnen, preventie van klachten en prestatie bevorderende factoren. Dit alles gecombineerd met een medisch wetenschappelijke achtergrond. Van hieruit is Top Cycling ontstaan. Top Cycling is gevestigd in het pand van TopZorg Weert.

Meer weten over de inhoud van een bikefit, klik dan hier.